İSTANBUL / SİLİVRİ - Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

10 Kasım dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "Ata'ya Mektup" konulu yarışmada okulumuz öğrencisi Aleyna Çelik ilçe 1.si oldu.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Kaymakamımız Sayın Tolga TOGAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya ARTAR ve ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Ekm

Milletimizin ortak iradesi ve eşsiz mücadelesi sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın coşku, kıvanç ve heyecanını yaşıyoruz.

Ekm

Dünya Mol Günü, Avogadro sayısı olan 6,02214199x10²³'ten dolayı her sene 23 Ekim'de saat 06.02 ile 18.02 arasında tüm dünyada kutlanıyor.

Ekm

Silivri Alibey Spor Salonunda yapılacak olan ve 8 farklı ülkenin özel sporcularının katılacağı "Türk Dünyası Özel Sporcular Spor ve Kültür Şenliği" için Türk dünyasından gelen sporcu kardeşlerimizi karşılama kortejine okulumuz adına Müdür Başyardımcısı İskender Özdemir katıldı. Açılış töreni Perşembe günü saat 10'da Alibey Spor Salonunda yapılacaktır.

Ekm

Silivri'de yapılan okullar arası bilek güreşi müsabakalarında katılım rekoru kırıldı.

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Okul-Aile Birliği genel kurul toplantısı 22 Ekim 2023 Pazar günü yapıldı.

Ekm

Öğrencilerimize rehberlik uzmanı Emre Çuhadar tarafından meslek seçimi ve doğru tercih konulu seminer verildi.

Projenin Kurucusu : İstanbul'da Serap Kartal (Türkiye)

Kurucu ortak: Bapaume'de (Fransa) Corinne Persant

Türkiye'de (İstanbul ve Muğla) 4 ortak (Serap, Merve, Gamze ve Levent ), Slovakya'da (Stara Lubovna) bir ortak (Vierka) ve Portekiz'de (Tondela) bir ortak (Dulce) ile etwinning projesi.

Hedefler şunlardır:

-Farklı ülkelerdeki meslek liselerinin önemini ve öğrencilerin uzmanlaşmasını vurgulamak.

-öğrencilerimize güven vermek, projenin farklı görevlerinde sorumluluk ve inisiyatif almalarını sağlamak ve gelecekteki hırslarını sürdürmelerine yardımcı olmak.

-Öğrencilerimizin proje boyunca İngilizce yazma, anlama, okuma, konuşma, dinleme becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda sınıflarımızda onlarla iletişim kurmak ve dil pratiği yapmak. ve dijital becerilerini geliştirmek

-Görevler boyunca yaratıcı ve yaratıcı olmalarını sağlamak

- Farklı konuları (profesyonel dünya, öğrencilerin hobileri ve okuldaki ve okuldaki günlük rutin) ele alan bu pedagojik proje sayesinde kendi hızlarında çalışmak (bir öğrenci okula evde devam ettiği için sınıf içinde ve dışında kapsayıcı eğitim) iş yeri)

- ortak çalışma ve işbirliği sayesinde birbirimizi desteklemek.

- çevrelerindeki bazı konular hakkında farkındalık yaratmak için (Dünya engelliler günü...)

-Öğrencilerin ufkunu genişletmek ve geleceğin vatandaşları olmak...

Projenin adı: Daha yeşil, daha sağlıklı beslenelim ve gezegeni koruyalım!

Projenin kurucusu: Corinne Persant- Philippe Auguste meslek lisesi, Bapaume(Fransa) ve Fransız meslektaşı kütüphaneci öğretmen Elodie Crenier

Kurucu ortak: Cisem Kerim , İstanbul (Türkiye)

5 Türk ortaklı eTwinning projesi: (Cisem,Huriye,Tuba, Hatice ve Serap) ve 2 Estonyalı meslektaş (Signe ve Martin)

Hedefler şunlardır:

-sağlıklı olmak için öğrencilerin beslenme alışkanlıkları hakkında farkındalık yaratmak, onların gezegendeki karbon ayak izinin etkisi hakkında düşünmelerini sağlamak ve gelecekte eko-tüketici olarak hareket etmelerini sağlamak.

Projenin adı: Şiirlerden Şarkılara

Projenin kurucusu :  Angela Tricolici/ Gimnaziul M. Sadoveanu (Moldova)

Kurucu ortak: Feride KARAGÜLLE (Ankara- Türkiye)

6 Türk ortak ve 1 Moldovalo ortağımızla projemizi verimli bir şekilde sürdürmekteyiz.

Proje hedeflerimiz şunlardır:

-Şiir dinletilerinin sözlü geleneğine geri dönmek, şiir, dans, müzik, resim arasında bağlantı kurmak, diğer kültürleri anlamak, iletişim becerilerini ve dijital okuryazarlığı geliştirmektir.

-

Projenin sonucu şarkılara dönüştürülmüş bir dijital şiir koleksiyonu ve resimli şiirlerden oluşan bir dijital sergi olacak. Öğrenciler şiir, dans, müzik ve resim arasında bağlantı kuracak, diğer kültürleri anlayacak, dijital okuryazarlık ve İngilizce iletişim becerilerini geliştirecek, yeni dijital araçlar öğrenecek ve yeni arkadaşlıklar kuracak.

Ock

Uygulamalı anasınıfımız karnelerini dağıttı. Öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi.

Ock

Sevgilli Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Yeşilay Silivri Şubesi'nin rehberlik öğretmenlerine gerçekleştirdiği sunuma evsahibi olmaktan mutluluk duyduk,yine bekleriz.

Ock

Proje Kapsamında Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret ettik. biz gerçekten birbirimizi tamamlıyoruz ve sizleri seviyoruz.