T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ŞERİFE BALDÖKTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA ANASINIFI TANITIM

'HAYATTAKİ EN DEĞERLİ

VARLIKLARINIZIN EMANETİMİZ

OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ. '


 

         Okul öncesi dönemde çocuklarımızın yaş gelişim özelliklerine uygun gereksinimlerinin karşılanmasına öncelik verilir. Bu amaçla edindiğimiz bilgi birikimiyle sorumluluğumuzun; çocukların düşünme yeteneğini geliştirerek, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayan, hayat boyu öğrenen mutlu bireyler yetiştirmek olduğuna inanıyoruz. Bilgi yüklemek yerine çocukların öğrenme isteğini arttırmak, kendisine ve çevresini tanımasına olanak vererek öğrendiklerini uygulayabilecekleri ortam sağlamak temel amacımızdır. Çocuklarımız okuldaki etkinlikler sayesinde estetik ve yaratıcılık, çevresel duyarlılık, bilimsel merak konularında farkındalık geliştirmektedir.  

         18-06-2021Uygulama anasınıfımızda zengin materyal ve etkinlik çeşitliliğimiz ve çocuk gelişimi konusundaki tecrübemizle çocuklarınızı ilkokula donanımlı bir şekilde hazırlamayı hedefliyoruz.

         Sınıflarımız, açık ve kapalı oyun alanlarımız, hayvan dostu ortamlar, drama, dans ve müzik salonumuz, spor salonumuz akıl zekâ oyunları, robotik kodlama atölyemiz, hayal ve sanat atölyemizle çocuklarınız için kaliteli bir eğitim ortamı oluşturuyoruz.  

 

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Kayıt Başvurusu

         Okulumuzda 36-68 aylık çocuklar için tam gün eğitim verilecektir.

  •  3 YAŞ             
  •  4 YAŞ             
  •  5 YAŞ             
  •  6 YAŞ

         kayıt için başvuru yapabileceklerdir.

  Okulumuzda Yapılacak Eğitim Uygulamaları

  • Robotik kodlama çalışmaları
  • Dans (Bale veya Hip-Hop)
  • Yabancı dil eğitimi (İngilizce)
  • Satranç
  • Tenis
  • Orff ve ritim çalışmaları
  • Drama
  • Matematiksel düşünme etkinlikleri

18-06-2021

18-06-2021







Önleyici ve Koruyucu Sağlık Yaklaşımımız

         *Çocuğunuzun bulaşıcı hastalığa yakalanması durumunda doktor teşhisinden sonra okul idaresine haber vermeniz çok önemlidir. Tüm çocukların sağlığı açısından bulaşıcı bir hastalık durumunda çocuğunuzu okula göndermemenizi önemle rica ederiz.

         *Çocuğunuz alerjik bünyeli ise; nelere alerjisi olduğunu ve sağlığı ile ilgili bilinmesi gereken özelliklerini sınıf öğretmenine özel olarak bildiriniz. Ailenin onayı ve bilgisi olmadan okulda ilaç verilmez. Okul içinde ilaç verilebilmesi için, yönetmelik gereği; ilaç zamanını ve durumunu bildiren ilaç kullanım formunu ilaçla birlikte her gün doldurup, göndermeniz gerektiğini unutmayınız.

         *Öğretmenin birçok öğrencisi olduğunu düşünerek, zamanını daha verimli kullanabilmesi açısından; vitamin gibi uzun süre kullanılması gereken destek ilaçlarını çocuğunuza ev ortamında veriniz. Sınıflarımızda ateşi yükselen öğrencinin ailesine durumu bildirilir ve öğrenci eve gönderilir. Aynı şekilde; kusma, aşırı burun akıntısı, sürekli hapşırma, olağan dışı halsizlik, durumlarında da aileye haber verilir ve gerekirse öğrencinin evde dinlenmesi talep edilir.


Aile Katılımı Çalışmalarımız

         Velilerimizden çocukları hakkında öğretim yılı başında bizleri hangi alanlarda destekleyebileceklerini öğrenmek için bilgi istemekteyiz. Bu bilgiler doğrultusunda etkinlik programı oluşturarak velimizin öğrencilerimizle birlikte olmasını sağlayacağız. Aile katılımı etkinliğinde amacımız; aile ile okul arasındaki iletişimi güçlendirerek velilerimizi eğitim öğretim aktivitelerinin içine almaktır.

         Okul aile işbirliğini destekleyebilme, velinin çocuğunu ve diğer çocukları gözleme imkânı sağlayabilme, eğlenceli ve öğretici etkinlik ortamı yaratabilme adına her velimiz seçtiği bir etkinliği sınıf ortamında çocuklara sunar ya da çocuklar ile etkinliği gerçekleştirir.

Aile İle İletişim;

* Çocuklarımızın mutluluğu ve ortak yaşantımızın kolaylığı açısından anne, babalarla açık ve kesintisiz iletişim bizim için çok önemlidir.

* Sınıf öğretmenimiz veya okul idaresi de rutin toplantılar dışında ihtiyaç duyulan konularda görüşmek üzere sizden randevu talep edebilir.

*Çocuklarımızın yaptıkları etkinlikler, okul yaşantısından kesitler, haberler, aylık mesajların ve önerilerin yer aldığı Bülten okul panosuna asılacaktır. Aylık Bülten ile eğitim programımızı takip edebilirsiniz.

*İletişim bilgileriniz (adres-telefon-e-mail) ile değişiklikleri okul idaresine bildirmeyi unutmayınız.

 

Servis Hizmetleri

        *Çocuklarınızın kimler tarafından alınacağı önceden okula bildirilmelidir. Çocuklarınızı servis şoförlerine kendiniz ya da bildirdiğiniz kişi ile teslim ediniz ve teslim alınız. Çocuklar kimlik bilgisi bildirilmemiş kişilere kesinlikle teslim edilmeyecektir.

        *Çocuğunuz, anne ya da babadan farklı bir kişi tarafından okuldan/servisten alınacaksa ya da o gün servise binmesini istemiyorsanız, lütfen okula bilgi veriniz. Çocuklarınızın serviste gereğinden fazla zaman geçirmemesi için okul servislerini bekletmemeye özen gösteriniz.

 

Beslenme Uygulamamız

         Okulumuzda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi çayı olarak 3 öğün beslenme yapılmaktadır. Yemekler Sağlık Bakanlığı'nın anaokulları için önerdiği menüye göre okulumuz aşçısı tarafından sağlık ve hijyen olarak titizlikle hazırlanmaktadır. Yiyecek malzemelerinin alımları muayene kabul komisyonu tarafından denetlenmektedir.

 

 11-06-2021





 

*Sevginin ön planda olduğu

 

*Sağlıklı beslenmelerine olanak sağlayan

 

*Tüm gelişim alanlarını destekleyen

 

*Merak duygusunu destekleyen, yaratıcı düşünce gücünü arttıran, aktivitelere önem veren uygulamalarımız bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2021 - Güncelleme: 18.06.2021 13:39 - Görüntülenme: 1720
  Beğen | 1  kişi beğendi