Aday Öğrencimiz, okulumuza ve okulumuz hakkında tüm bilgileri edinebileceğiniz tanıtım sayfamıza hoş geldiniz.
Hayır, okulumuz proje okulu değildir.
Tarım alanımız Anadolu Teknik, diğer alanlarımız ise Anadolu Meslek kapsamındadır.
Okulumuz, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu doğrultusunda öncelikle kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı, yapıcı, yaratıcı, araştıran, sorgulayan, üreten, girişimci, milli kültür değerlerini, demokratik hayatın temel ilkelerini benimseyen, gelişen teknolojiyi takip eden, çalışkan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir kurumdur.
Sizler için Mesleki Tanıtım, Rehberlik ve Yönlendirme Çalışmaları kapsamında okumuz özelliklerine yönelik bir içerik hazırladık.
Okulumuzun tanıtım videosu için TIKLAYINIZ.
Okulumuzun Eğitim - Öğretim Şekli 'Tam Gün Tam Yıl' kapsamında olup Normal ve Karma Eğitim(Kız-Erkek) olarak uygulanmaktadır.
Rehberlik ve yönlendirme için iletişim numaramız: 0212 727 25 90
4 yıldır, hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.
Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, alanları bakımından özgün ve bölgede az bulunan alanlar olması sebebiyle dikkat çekmektedir. Bu alanlar hayatın içerisinde ve iş bulma potansiyeli yüksek konumdadır. Mezun olduktan sonra lise diploması ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Lise eğitiminden sonra da ön lisans programları için ek puan avantajı, lisans programları içinse MTOK avantajı öğrencilerimize katkı sağlamaktadır. Okulumuzda yürütülen projeler öğrencilerimizin hem akademik hem sosyal-kültürel yönlerini geliştirici ve destekleyici niteliktedir. Bunun yanı sıra güvenli ve disiplinli okul ortamı velilerimiz ve öğrencilerimizin daha huzurlu bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmesi için dizayn edilmiştir.
Kütüphane, kapalı spor salonu, konferans salonu, alan atölyeleri, uygulamalı anasınıfı, kimya üretim atölyesi
Evet. Okul forması tüm öğrencilerimiz için standarttır. Örnek için TIKLAYINIZ.
Hayır.
Hayır.
Evet.
Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının %40'ı ile 9. sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla Anadolu meslek programlarında bu işyerindeki meslekle ilgili alan/dala doğrudan kayıt edilirler. AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tespit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenebilir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10. sınıf I. Dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilir. 9. sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerin AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir.
-Okula kayıt esnasında Veli Sözleşmesi yapılacaktır.
-Öğle aralarında öğrenci çıkışına izin verilmemektedir.
-Alana yerleşmesi kesinleşen öğrencilerden Sağlık Raporu istenecektir.
-Öğrenci velimiz, iletişim numarasını okul idaresine bildirecektir. Değişmesi halinde de yine en kısa sürede okul idaresine bilgi verecektir. Aksi halde sorumluluk velimize ait olacaktır.
Anadolu Meslek Programı kapsamında 12. sınıf öğrencileri haftanın 3 günü sözleşme yaptıkları işletmelere giderek 'İşletmelerde Beceri Eğitimi' dersi görmektedir.